God jul med ett recept på en soppa för kalla dagar

När vi närmar oss slutet av ännu ett anmärkningsvärt år, vill Lantmännen Biorefineries uttrycka sin uppriktiga tacksamhet till alla kunder, distributörer och partners för er fortsatta delaktighet och ert förtroende. Vi önskar dig och ditt team en festlig julsäsong fylld av glädje.

För att hålla dig varm och frisk under de kallare tiderna vill vi dela med oss av ett välsmakande recept på en tomatsoppa med PromOat havre betaglukan.

Tomatsoppa

Ingredienser

  • 500 ml Vatten
  • 1300 g Tomater, kärnfria, skalade, skurna
  • 75 g Skummjölkspulver
  • 22 g PromOat havre betaglukan
  • 13 g Strösocker
  • 9 g Smör
  • 9 g Bordssalt
  • 6 g Solrosolja
  • 4 g Torkad basilika

Anvisningar

  1. Väg tomater och vatten
  2. Låt tomaterna sjuda i vattnet i 10 minuter
  3. Blanda PromOat med salt, socker och mjölkpulver och tillsätt det i grytan
  4. Tillsätt smör och olja
  5. Mixa blandningen med en elvisp till en slät soppa
  6. Koka upp soppan före servering
  7. Tillsätt mer kryddor och toppa med frön efter eget tycke och smak.

Trevliga helgdagar och ett fridfullt nytt år från teamet på Lantmännen Biorefineries.