God jul med ett recept på chokladpudding

Julen och ett nytt år är precis runt hörnet och teamet på Lantmännen Food & Health Ingredients vill tacka alla kunder, distributörer och alla andra som vi har haft förmånen att ha kontakt med för ett spännande år.

Som avslutning på året vill vi dela med oss av ett gott recept med PromOat betaglukan från havre på en festlig chokladpudding, som passar lika bra till en middagsbjudning som till efterrätten på nyårsafton.

Chokladpudding

Ingredienser

  • 2 dl havremjölk (helst Barista)
  • 1/4 dl chokladbitar
  • 1 msk kakao
  • 1 msk honung
  • 1 msk hackade cashewnötter
  • 1 nypa vanilj 
  • 1 msk (9 gram) PromOat

Instruktioner

  1. Tillsätt alla ingredienser, utom PromOat, i en kastrull
  2. Värm tills chokladbitarna har smält och havremjölken kokat upp
  3. Rör ner PromOat i smeten - använd en visp för att undvika klumpar
  4. Häll smeten i dessertglas och ställ i kylen före servering
  5. Tillsätt dina favorittoppings (t.ex. kanderad havre, lingon och smulade pepparkakor) och njut!

 

Vi på Lantmännen Food & Health Ingredients önskar dig en trevlig julhelg och ett fridfullt nytt år.