Ett nytt år står för dörren och snart kan vi lägga ytterligare ett fantastiskt år till handlingarna. Teamet på Lantmännen vill tacka alla kunder, distributörer och alla andra som vi har haft förmånen att ha kontakt med för ett spännande år. Vi ser fram emot det nya året tillsammans med er.
Som avslutning på året vill vi dela med oss av ett välsmakande recept på ett berömt och älskat tyskt bakverk: German Stollen, som våra vänner på Navitalo har varit så vänliga att tillhandahålla.
Tysk julstollen
|
Ingredienser
- 900 g vetemjöl
- 300 g margarin (palmfritt)
- 150 g sirap av brunt ris
- 20 g havredryckspulver
- 300 ml vatten
- 300 g russin
- 50 g jäst
- 100 g mandlar
- 10 g betaglukan från havre
- 10 g salt
- vanilj, kanel
- sockerpulver
|
Instruktioner
- Lägg russin, mandel, vanilj och kanel i 100 ml vatten över natten.
- Nästa dag blandar du vetemjöl, havredryckspulver, 50 g rissirap, jäst, havregrynsglukan och vatten till en deg. Låt degen vila i 30 minuter.
- Blanda under tiden margarin och 100 g brun rissirap, tillsätt degen i margarin- och rissirapen och blanda i 5 minuter, tillsätt russin och mandel och blanda tills allt är väl blandat.
- Knåda degen på längden till den typiska formen av en julstollen och fyll den i bakplåten. Låt degen vila i ytterligare 30 minuter.
- Förvärm under tiden ugnen till 200 grader, när du sätter in brödet i ugnen skruvar du ner temperaturen till 160 grader.
- Efter bakning, svalna och pudra med pulveriserat socker.
|
Vi på Lantmännen Functional Foods önskar dig en trevlig julhelg och ett fridfullt nytt år.